sluit

Candy: A Skater’s Mind + Q&A

Film
Filmspecials

De film Candy: A Skater’s Mind geeft een indringende kijk in de wereld van Candy Jacobs: Europa’s beste vrouwelijke skateboarder, die ondanks haar onzekerheden en kapotte knieën op weg is haar Olympische droom te verwezenlijken.

Skaten is Candy’s leven. Alleen op het skateboard kan zij zichzelf zijn. Dan beleeft ze haar ‘rush’. Een mentale staat waarin ze optimaal gelukkig is en helemaal één is met zichzelf. Ze is verslaafd aan skateboarden, maar dat heeft een destructieve keerzijde. Want wat gebeurt er met Candy als ze niet kan skaten vanwege een zware knieblessure? En hoe overleeft ze zichzelf als in Tokyo het noodlot toeslaat?

Nagesprek

Ruud Lenssen
Na afloop van de film is er een nagesprek met de regisseur van de film Ruud Lenssen. Ruud Lenssen is een Nederlandse documentairemaker, onder andere bekend van Wei (IDFA 2019) en Kathem & Chris (winnaar Nederlands Filmfestival 2010).

24/7 Store & Waalhalla
Samen met 24/7 en Waalhalla gaan we in gesprek over de skatescene en cultuur in Nijmegen. Dit jaar bestaat 24/7 20 jaar. We kijken terug naar de opkomst van het skateboarden in Nijmegen en werpen een blik op de toekomst.

Kom en praat mee over hoe jij kijkt naar de toekomst van skateboarden in Nijmegen!

De Rollende Mina’s
Tussen 17.00 en 19.30 uur verzorgen de Rollende Mina’s een skateclinic buiten op het Mariënburgplein. De Rollende Mina’s zorgen voor extra skateboards, Waalhalla verzorgt de skateramps en 24/7 host een best trick contest. Kom dus vooral wat eerder om de Nijmeegse skatescene te aanschouwen of zelf een poging te wagen!

  • Geen glorificatie en verafgoding, gewoon een hardwerkende, totaal geobsedeerde jonge vrouw met maar één doel: skaten tot ze er letterlijk bij neervalt.
    De Filmkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?