sluit

Carmen & Lola

Film
Picl

Het Spaanse liefdesdrama Carmen & Lola vertelt het verhaal van Carmen en de ambitieuze, eigenzinnige Lola. Dit romantische speelfilmdebuut van Arantxa Echevarria is vanaf donderdag 13 juni te zien.

Carmen is de perfecte dochter. Ze leeft in een Spaanse, diepreligieuze Romagemeenschap. Ze is voorbestemd om het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen, kinderen baren en haar man dienen. Maar dan ontmoet Carmen de eigenzinnige Lola. Lola is een graffiti artiest met de ambitie om te studeren. Ze valt op vrouwen en is niet bang om zich te verzetten tegen de opgelegde regels binnen de Romagemeenschap. De twee worden verliefd, met als gevolg dat ze hun weg moeten vinden tussen hun liefde, familie, religie en wat het inhoudt om een vrouw te zijn.

Arantxa Echevarria zet met Carmen & Lola haar speelfilmdebuut neer. Ze is vooral bekend om verschillende documentaires en korte films. Echevarria heeft met Carmen & Lola een waarheidsgetrouw beeld geschilderd van een Romagemeenschap in Madrid. Om dit te bereiken koos ze ervoor om met onervaren, niet-professionele acteurs te werken. De acteurs zijn zelf opgegroeid in de Roma gemeenschap en brachten de film op unieke manier tot leven. In combinatie met authentieke flamencomuziek en traditionele zigeuner dans ontstaat er een exotische achtergrond voor dit liefdesverhaal. Carmen & Lola ging in première op het Filmfestival van Cannes in 2018 en werd er genomineerd voor een Camera D’Or en een Queer Palm. Bij de Goya Awards 2019 viel de film ook in de prijzen (Best New Director).

  • Energieke coming-of-age-vertelling over hardnekkig taboe
    VPRO Cinema
  • Ontsnapt niet aan zijn eigen melodrama
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden