sluit

Christo: Walking on Water

Film
Picl

Deze energieke en liefdevolle documentaire van regisseur Andrey Paounov volgt de ambitieuze kunstenaar Christo en zijn team tijdens het realiseren van zijn nieuwste spectaculaire project: ‘The Floating Piers’. Vanaf donderdag 23 mei te zien.

Christo: Walking on Water is een energieke en liefdevolle documentaire over de waanzinnige realisering van ‘The Floating Piers’, het gigantische kunstwerk van superster kunstenaar Christo waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw en partner Jeanne-Claude jarenlang over hadden gedroomd. Het doel van het project was om een gigantische gouden pier in het Italiaanse Iseomeer te maken. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van de grootschalige kunstinstallatie. In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

Regisseur Andrey Paounov heeft eerder bewezen talent te hebben op het gebied van documentaires. Met zijn eerdere werk The Boy Who Was King (2011) over de zesjarige Tsar van Bulgarije won hij meerdere awards voor Best Documentary. Met Christo: Walking on Water laat hij zien ook thuis te zijn in de kunstwereld. Christo is vooral bekend door zijn grootse kunstwerken buiten galerijen. Zo pakte hij in 1995 de Rijksdag van Berlijn volledig in en hing hij een groot gordijn door een vallei in Colorado in 1972. Samen met zijn vrouw streefde hij naar kunstwerken die toegankelijk waren voor het grote publiek, daarom wilde hij na haar dood in 2009 groots uitpakken met een project wat ze samen bedacht hadden.

  • Geestig portret van Bulgaarse kunstenaar
    de Volkskrant
  • Een onthullend en onthutsend inkijkje in de kunstwereld
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden