sluit

Cinekid Festival 2020

Film
Festival
Junior

Binnenkort is het zover! Van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober springen we weer in de wereld van Cinekid; het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Cinekid is kijken, filmen, gamen, spelen, ervaren en beleven. Voor supernieuwsgierige kinderen én (groot)ouders!

FILMS
Kinderfilms maken een belangrijk deel uit van ons programma tijdens Cinekid. Er draaien dit jaar meer dan 25 korte en lange films. De openingsfilms is Calamity; een animatiefilm over het wilde westen. Daarnaast beleeft onder andere De Schooltuin, waarin kinderen hun eigen groenten leren verbouwen, zijn wereldpremière. Bekijk hier het volledige filmprogramma.

OPBLIJFFILMS
Op maandag 19 en donderdag 22 oktober organiseren we weer een opblijffilmavond: kinderen mogen in hun pyjama en met hun knuffelbeer genieten van een “late” vertoning van Ronja de roversdochter. In deze speelfilm sluit Ronja, de dochter van een roverhoofdman, vriendschap met Birk, de zoon van haar vaders grote vijand.

WORKSHOPS
We organiseren tijdens Cinekid verschillende workshops. Tijdens de inschrijfworkshop greenscreen leren kinderen hoe ze zichzelf kunnen laten vliegen en tijdens de inschrijfworkshop VR leren ze een echte VR-bril maken! Er zijn ook twee vrij toegankelijke workshops; waar kinderen leren hoe je film tricks kan gebruiken op bijvoorbeeld TikTok of waar ze een digitaal poppetje kunnen ontwerpen en animeren. Er is ook een speciale kleuterworkshop; waar de allerjongste kinderen leren om een muziekvideo te maken.

LIVESTREAMS
LUX is in de week van zaterdag 17 t/m vrijdag 23 oktober de hoofdlocatie van Cinekid! Alle toffe programma’s die hier in de zaal georganiseerd worden, zijn via een livestream ook te zien in de zalen van Chassé Breda en LantarenVenster Rotterdam. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan een filmquiz met spelers uit drie verschillende steden!

CINEKID PLAY
Dit jaar kan je Cinekid ook een beetje thuis meemaken via het gloednieuwe online platform Cinekid Play; voor supernieuwsgierige kinderen én ouders. Op deze website kan je rondvliegen en op avontuur in een universum vol films, games, workshops en live-evenementen. Woensdag 7 oktober gaat het platform de lucht in!

PRIJZEN
Filmvertoning met livestream + toegang tot inloopworkshops: € 10,00
Filmvertoning + toegang tot inloopworkshops: reguliere prijs (volwassenen € 10,00, kinderen € 7,00)
Inschrijfworkshops (VR, Greenscreen en Kleuterworkshop): € 5,50
Cinekid Play + toegang tot inloopworkshops: € 7,50

Tot ziens bij Cinekid 2020!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?