sluit

Cinekid – De avonturen van Anansi de spin (4+)

Film
Cinekid
Junior

Cinekid is het leukste filmfestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders en keert terug van zaterdag 23 oktober t/m zondag 31 oktober. De volksverhalen over de spin Anansi zijn al eeuwenoud. Ze gaan over een spin die keer op keer zijn tegenstanders te slim af is. Wie niet groot en sterk is, moet slim zijn. Dat is de boodschap van schrijver Iven Cudogham.

De sprookjes stammen uit West-Afrika en kwamen door de slavernij onder meer in Suriname, de Antillen en het Caribisch gebied terecht. Ook daar werden ze doorverteld en steeds weer aangepast. Daar kent iedereen ze, terwijl in Nederland en Europa nog maar weinig mensen van Anansi hebben gehoord.

Schrijver Iven Cudogham vond dat ook kinderen in Nederland kennis moeten maken met Anansi. Vorig jaar haalde hij de spin naar Nederland via zijn kinderboeken en een tentoonstelling in het Tropenmuseum in Amsterdam. En nu is er deze gloednieuwe, inclusieve animatieserie voor kleuters. Anansi de spin beleeft zijn wereldpremière op Cinekid.

Voorleessessie op zaterdag 23 oktober

Op zaterdag 23 oktober om 14.45 uur komt schrijver van  De avonturen van Anansi de spin, Iven Cudogham, bij ons lang voor een speciale voorleessessie.

Adviesleeftijd: 4 jaar en ouder

Over kindermediafestival Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders en keert terug van zaterdag 23 oktober t/m zondag 31 oktober in LUX. Cinekid is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken! Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?