sluit

Cinekid – Dromen zijn als wilde tijgers (8+)

Film
Cinekid

Cinekid is het leukste filmfestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders en keert terug van zaterdag 23 oktober t/m zondag 31 oktober. Dromen zijn als wilde tijgers verteld het verhaal van twaalfjarige Ranji die tegen zijn zin met zijn ouders van India naar Duitsland verhuisd. Zijn vader heeft daar een mooie baan gekregen. Maar Ranji heeft een andere droom: meedoen in een Bollywoodfilm.

Als hij ziet dat zijn held, superster Amir Roshan, audities houdt wil hij nog maar een ding: weg uit Berlijn en terug naar Mumbai. Is hij gelijk verlost van de pestkoppen op school. Met hulp van buurmeisje Toni zet hij alles op alles.

Deze muzikale komedie stelt niet alleen racisme aan de kaak, maar steekt ook stevig de draak met het fenomeen integratie. Een cultureel avontuur vol verrassende vondsten, aanstekelijke en spannende verwikkelingen en inventieve video’s van Ranji en Toni. Kleurrijke personages, waaronder een geweldige opa en een excentrieke buurman als tegenpolen van Ranji’s superrationele vader. Doorsneden met zang en dans in Bollywoodstijl, wat zowel uitbundige als gevoelige momenten oplevert. Niet moeilijk om het enthousiasme van Ranji te delen.

Adviesleeftijd: 8 jaar en ouder

Over kindermediafestival Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders en keert terug van zaterdag 23 oktober t/m zondag 31 oktober in LUX. Cinekid is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken! Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?