sluit
LUX Gebouw

Cinekid – Expeditie

Film
Cinekid
Lux Gebouw

De herfstvakantie vier je met Cinekid! Cinekid is kijken, filmen, gamen, spelen, ervaren en beleven. Bekijk de mooiste films en kom spelen in een gigantische multimediaspeeltuin. De films die je hier ziet zijn heel speciaal; de meeste zijn namelijk alleen tijdens Cinekid te zien. Voor of na de film kun je op expeditie; een ontdekkingstocht in de wereld van film en media.

EXPEDITIE
De Expeditie is een ontdekkingstocht in de wereld van film en media. Bij de start ontvang je een stempelkaart met plattegrond waarmee je alle spelletjes en opdrachten kunt afspeuren. Aan het einde van de dag ga je als een ware alleskenner & -kunner met een presentje in je zak naar huis. Ontdek hier alvast een aantal opdrachten! De Expeditie is van maandag 14 t/m vrijdag 18 oktober van 11.00 – 16.00 uur toegankelijk.

SLUWE SCHAPENHOEDER
Stel je voor dat je schapenhoeder bent. Met je eigen herdershond laat je ze vrij lopen en geef je bevelen, maar aan het einde van de dag moet je ze natuurlijk wel bij elkaar in de wei krijgen. Probeer het uit in deze game op groot scherm.

LUX LAB
In het LUX lab duik je in de rol van onderzoeker en buig je je over vragen als: Hoe zet je een koppige vinger aan het werk? Is rode kool rood?

SPROOKJESACHTIGE SCHADUW
Hoeveel verschillende kleuren schaduw ken jij? Je zou denken één, maar onze schaduwen zijn bijzonder. Wat er zo bijzonder aan is? Kom langs en ontdek het!

EIGENAARDIG INTERVIEW
Je fantasie wordt werkelijkheid als je voor een green screen staat! Dat is een heel groot, groen scherm waarmee je op de computer jezelf in een andere wereld kunt plaatsen. Dus dan ben je ineens surfdocent, of waterglijbaantester! Laat je interviewen of interview iemand anders over zijn of haar fantasieberoep. Wie weet sta jij straks een aap kunstjes te leren op Mars…

CINEKID
Cinekid strijkt neer van maandag 14 t/m vrijdag 18 oktober. Er draaien tien verschillende kinderfilms. Daarnaast kunnen kinderen op expeditie door LUX; met een stempelkaart struinen ze de verschillende activiteiten af. Zoals een knutselhoek, game-room, VR-installatie, of spelen voor een green screen. Ook zijn er een aantal bijzondere programma’s, zoals twee opblijfavonden of een animatieworkshop.  Bekijk hier het hele Cinekid programma. Kijk hier voor meer informatie over kaartverkoop en prijzen.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?