sluit

Cinekid – Hello World + Voorfilm (10+)

Film
Cinekid
Junior

Cinekid is het leukste filmfestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders en keert terug van zaterdag 23 oktober t/m zondag 31 oktober. Hello World vertelt het verhaal van Viktor, Runa, Dina en Joachim, vier Noorse tieners die ieder op hun eigen school – als eersten – verteld hebben dat ze gay zijn. Op zich niet moeilijk, wat niet wil zeggen het daarna altijd makkelijk is.

Ze krijgen veel support, naast flauwe grappen, er zijn positieve en vervelende ervaringen, eenzaamheid en eerste liefde. En waarom zou een jongen geen make-up kunnen gebruiken? Ze vertellen er eerlijk over, terwijl we deze jongens en meiden drie jaar volgen bij alles wat ze doen. Op school, bij het sporten of muziek maken, thuis of met vrienden. Hun zelfvertrouwen groeit.

De spontane mix van persoonlijke ontboezemingen en beelden van hun alledaagse bezigheden biedt tal van aanknopingspunten voor nagesprekken. Wie nog uit de kast moet komen kan zich gesteund voelen, anderen zullen zien dat deze jongelui niet alleen gay, maar ook heel gewoon zijn. Ontdekken wie je bent, het verlangen naar verbinding, dat is universeel.

Voorfilm: In de natuur

Homoseksualiteit is niets nieuws in de natuur: een dierenkoppel kan bestaan uit een mannetje en een vrouwtje, uit twee vrouwtjes of twee mannetjes.

Adviesleeftijd: 10 jaar en ouder

Over kindermediafestival Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders en keert terug van zaterdag 23 oktober t/m zondag 31 oktober in LUX. Cinekid is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken! Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?