sluit

Cinekid – Het Zakmes

Film
Cinekid

Mees en Tim zijn vrienden, ze kennen elkaar al lang. Maar op de eerste dag in groep drie, een dag zo vol beloften van lezen en schrijven en rekenen, komt Tim met slecht nieuws: over een aantal weken gaat hij verhuizen.

En niet zomaar even om de hoek, nee, een machtig eind weg helemaal naar Flevoland! Die avond, bij het uitkleden, ontdekt Mees dat hij het zakmes van Tim waar ze die middag mee speelden, nog zijn broekzak heeft. Mees voelt zich een dief. De volgende ochtend spoedt Mees zich naar het huis van Tim, maar hij is te laat: het huis is leeg. Zo begint een eenzame speurtocht naar Tim. Mees laat vrijwel geen middel onbenut om in contact te komen met zijn verdwenen vriend en hem zijn zakmes terug te kunnen geven.

OPBLIJFFILM HET ZAKMES
Mag jij nooit tot ’s avonds laat opblijven om een film te kijken? Bij Cinekid wel! Op zondag- en dinsdagavond mag je in je pyjama naar de bioscoop om de prachtige klassieker Het Zakmes te zien! Deze film, gemaakt in 1992, is gerestaureerd en wordt weer op het grote doek vertoond. Wedden dat jouw ouders deze film ook nog graag een keertje willen zien? Dus trek je pyjama aan, sleep je knuffels mee en parkeer jezelf in zo’n heerlijke grote bioscoopstoel. En, wij zorgen voor iets lekkers! Deze speciale opblijfvoorstelling vind je hier.

CINEKID
De herfstvakantie vier je met Cinekid, het grootste kindermediafestival ter wereld! Tijdens Cinekid in LUX kijk je de nieuwste en meest bijzondere kinderfilms en kun je knutselen en spelen in onze multimedia-speeltuin: het Kidslab. Daarin kun je bijvoorbeeld met een virtuele auto over een zelfgemaakte racebaan rijden, de hoofdrol spelen in je eigen tekening, of muziek maken met je handen. Ook organiseren we leuke activiteiten zoals een opblijfavond en een struintocht langs de Waal in samenwerking met De Bastei! Kijk hier voor het complete overzicht.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden