sluit

Cinekid – Inloopworkshop

Film
Junior

Tijdens Cinekid zijn allerlei leuke workshops. We hebben drie inloopworkshops, waarbij kinderen (8 t/m 12 jaar) zo kunnen binnenlopen. Ze duren gemiddeld zo’n vijftien minuten per workshop en zijn vrij toegankelijk op vertoon van een filmkaartje.

Film Tricks
Op apps als TikTok en Instagram komen kinderen elke dag in aanraking met filmpjes waarin het onmogelijke gebeurt, dankzij coole special effects. Verf vliegt door de lucht, haar danst alle kanten op, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In Film Tricks leren kinderen hoe ze dat zelf voor elkaar krijgen. Hoe overwin je de zwaartekracht, en stijg je slapend op vanuit je bed? En hoe doe je alsof er dingen tegen je worden aangegooid, zonder dat je gezicht vies wordt?

DIY Disco Club
Nou&Herkauw neemt de Cinekidbezoeker mee naar een bruisend digitaal dansfeest. Eerst tekenen, of knippen en plakken de deelnemers van deze workshop hun eigen poppetjes. Die worden gefotografeerd en ingescand, waarna ze klaar zijn voor de digitale dansvloer. Nu kunnen ze hun beste dansmoves laten zien. Zullen de creaties van de andere kinderen ook onder de indruk zijn?

NOUR
In Nour zie je hoe mooi voedsel kan zijn. Je mag plezier maken en zelfs met je eten spelen zonder de rommel op te hoeven ruimen!

Kids Only
In verband met de corona-maatregelen zijn de inloopworkshops Kids Only: alleen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.* Ouders mogen helaas niet mee naar binnen. Houd hier rekening mee bij een bezoek aan de inloopworkshop.

* Kinderen die meedoen aan de inloopworkshop moeten toestemming hebben van hun ouders. De kinderen zijn tussen de 8 en 12 jaar oud en (in grote mate) zelfstandig. De ouders blijven te allen tijde verantwoordelijk en aansprakelijk voor hun kind(eren) en blijven in de buurt van LUX.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?