sluit

Cinekid – Jackie en Oopjen + filmquiz

Film
Cinekid
Junior

Wanneer Oopjen uit een wereldberoemd Rembrandt-schilderij stapt, helpt de stoere Jackie haar op haar zoektocht naar haar zusje.

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, stapt Oopjen (Sarah Bannier) plotseling uit haar schilderij! Ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij?

FILMQUIZ
Jackie (Frouke) en Oopjen (Sarah) komen langs om met een quiz te laten zien dat BFF’s ook best 400 jaar kunnen verschillen van elkaar.

Adviesleeftijd: 6+

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?