sluit

Cinekid – Kidslab

Film
Cinekid

Tijdens Cinekid is er niet alleen in de filmzalen iets te beleven. Van maandag tot en met vrijdag wordt de theaterzaal namelijk omgetoverd tot een gigantische multimediaspeeltuin; het Kidslab. Daar is niet alleen van alles te bekijken, maar vooral heel veel te doen!

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 oktober kun je hier tussen 10.00 uur en 17.00 uur komen spelen. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

In het Kidslab kan je muziek maken met je handen, je eigen voice over inspreken, de hoofdrol spelen in je eigen tekening en racen met een virtuele auto over je zelfgemaakte racebaan. Hieronder een kleine greep uit de activiteiten:

DE FOP SHOP
Hou je tablet voor de gek! Je computer, je tablet en je telefoon weten wie jij bent. Maar hoe weten ze dit? En wil je wel dat ze je kennen? Ontwerp je eigen bril in de Fop Shop, en probeer met verschillende kleuren en vormen ervoor te zorgen dat je gezicht niet wordt herkend. Lukt het jou om de tablet te foppen?

SENSEORGAN
Met de Sensorgan kun je met je handen, vingers en armen muziek maken. Door je handen over het oppervlak te bewegen creëer je muziek en geven de kleurrijke orgelpijpen licht. Maak een mooi melodietje of probeer alle kleuren van de regenboog aan te raken.

ROOMRACERS
Wist je dat je met van alles en nog wat een racebaan kunt maken? Daar heb je heus geen ingewikkelde materialen voor nodig. Maak je eigen racebaan en rij er met virtuele autootjes overheen! Als je de spullen anders neerlegt ziet de baan er weer anders uit en ga je dus ook met de auto’s over een andere baan.

SPREEK JE EIGEN VOICE OVER IN
Kan jij goed kletsen? Kom in een echte geluidsstudio de stem inspreken van je favoriete filmpersonage!

WANDEL IN JE EIGEN TEKENING
Maak een tekening of knutselwerk en maak daar vervolgens je eigen film van! Je kunt met behulp van een green screen je tekening als achtergrond gebruiken en in de tekening rondlopen en spelen. Of maak nog wat knutselfiguren en laat die meespelen in de film.

CINEKID
De herfstvakantie vier je met Cinekid, het grootste kindermediafestival ter wereld! Tijdens Cinekid in LUX kijk je de nieuwste en meest bijzondere kinderfilms en kun je knutselen en spelen in onze multimedia-speeltuin: het Kidslab. Daarin kun je bijvoorbeeld met een virtuele auto over een zelfgemaakte racebaan rijden, de hoofdrol spelen in je eigen tekening, of muziek maken met je handen. Ook organiseren we leuke activiteiten zoals een opblijfavond en een struintocht langs de Waal in samenwerking met De Bastei! Kijk hier voor het complete overzicht.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden