sluit

Cinekid – Knor & Koning Worst (6+)

Film
Cinekid
Junior

Knor is de eerste animatiefilm die de Gouden Kalf voor Beste Film heeft gewonnen. Naast Beste Film ontving Knor ook de Gouden Kalveren voor regie en vormgeving.

Knor is de eerste animatiefilm die de Gouden Kalf voor Beste Film heeft gewonnen. Naast Beste Film ontving Knor ook de Gouden Kalveren voor regie en vormgeving. Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Na de film Knor wordt de korte film Koning Worst (22 min) vertoond.

Koning Worst is de muzikale prequel van de Gouden Kalf winnaar Knor en geeft antwoord op de vraag: hoe kwamen de rattenstaarten vijfentwintig jaar geleden in de worsten terecht? Wanneer Greetjes vader, slager Tuitjes, de strijd aangaat met zijn Italiaanse concurrent Smakkerelli, staat het voorheen zo rustieke dorpje Moppel op zijn kop. Tuitjes verliest klanten, en Greetje misschien ook haar grote liefde Nol. De twee gezworen vijanden hebben namelijk afgesproken dat de verliezer van de wedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens voor altijd het dorp moet verlaten. Voor Greetje is de jaarlijkse worstwedstrijd een duivels dilemma: kiest ze voor haar vader, of voor zichzelf?

Medialab

Elk Cinekid filmkaartje biedt toegang tot het Medialab, waar kinderen kennis kunnen maken met nieuwe interactieve vormen van media. Meer informatie over het Medialab vind je op deze pagina.

Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober kijk je de mooiste films en shorts, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab en steek je zelf je handen uit de mouwen bij workshops en masterclasses.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?