sluit

Cinekid – Lucy goes Gangsta (6+)

Film
Cinekid
Junior

Lucy, zo ongeveer het braafste meisje ter wereld, ontdekt dat ze met het volgen van regels de ijszaak van haar ouders niet kan redden van een faillissement. Ten einde raad besluit de tienjarige het over een andere boeg te gooien: ze wordt gangster en gaat de bank beroven.

Niemand is zo braaf als Lucy (10). Ze houdt zich aan alle regels, doet netjes haar huiswerk en helpt haar ouders in hun ijszaak. Als de ijsmachine kapot gaat en haar ouders geen geld kunnen lenen van de bank, neemt Lucy een radicale beslissing. Ze gaat de bank beroven, zal door het leven gaan als ‘Lucyfer’ en de brutaalste jongen van de klas moet haar leren liegen, stelen, anderen om te kopen en vals te spelen. De training is zo succesvol dat Lucy de stoute schoenen aantrekt en de dorpsbank binnenstapt… In dit komische avontuur in zoete jaren ‘50-stijl, leren kinderen door omstandigheden en via hun vriendschappen andere kanten van zichzelf kennen. Rondom uitvergrote, komische volwassen personages én over de top-situaties vervagen Lucy’s grenzen tussen goed en kwaad. Haar stoute alterego spreekt het meisje ondertussen regelmatig streng toe in de spiegel. Ze hóeft niet altijd dat lieve meisje te zijn.

Medialab

Elk Cinekid filmkaartje biedt toegang tot het Medialab, waar kinderen kennis kunnen maken met nieuwe interactieve vormen van media. Meer informatie over het Medialab vind je op deze pagina.

Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober kijk je de mooiste films en shorts, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab en steek je zelf je handen uit de mouwen bij workshops en masterclasses.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?