sluit

Cinekid Masterclass – stemacteren (7+)

Film
Cinekid
Junior

Hoe komt het dat de acteurs in buitenlandse films Nederlands praten? Waar komen de stemmen in een animatiefilm vandaan? En kun je eigenlijk wel acteren met alleen je stem?

In de masterclass Stemacteren krijg je les van een echte stemacteur en ga je oefenen met het inspreken van films. Kun jij het net zo goed als de acteurs in Robotbroer? Waar moet je op letten als je film gaat nasynchroniseren? Hoe zorg je dat je stem precies past bij de personage op het scherm? En hoe zit het met timing en volume?

De masterclass wordt gegeven door een regisseur en stemacteur van VoiceConsult, die al de stemmen deden voor heel veel films en series, waaronder Happy Feet, 101 Dalmatiërs en Harry Potter. Benieuwd hoe deze masterclass in zijn werk gaat? Bekijk hier een video!

Medialab

Elk Cinekid Masterclass – stemacteren kaartje biedt toegang tot het Medialab, waar kinderen kennis kunnen maken met nieuwe interactieve vormen van media. Meer informatie over het Medialab vind je op deze pagina.

Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober kijk je de mooiste films en shorts, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab en steek je zelf je handen uit de mouwen bij workshops en masterclasses.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?