sluit

Cinekid – Mijn leven is een circus (8+)

Film
Cinekid
Junior

Cinekid is het leukste filmfestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders en keert terug van zaterdag 23 oktober t/m zondag 31 oktober. Als de vader van Laura rondtrekt met zijn clownsact kondigt Laura hem altijd aan. Wordt dit ongebonden leven ook haar toekomst of droomt ze van iets anders? Laura’s lerares Patricia ziet hoe intelligent ze is en helpt haar op een goede privé-school te komen. Laura wil het graag, maar haar vader, non-conformist in hart en nieren, vindt het onzin.

Vrolijke clownsnummers, speelse details en onverwacht spektakel  fungeren als levendige aanzet voor meer serieuze zaken. Het gegeven dat iemand vaak anders is dan op het eerste gezicht lijkt komt meermalen terug. Zo blijkt de ogenschijnlijk cynische Patricia in werkelijkheid een aardige vrouw, die Laura bij haar eerste menstruatie snel een maandverbandje toestopt. Maar het is vooral de vader-dochterrelatie die maakt dat deze komedie ook een ontroerende coming-of-age is. En let op de stug zwijgende sidekick Mandiep. Heel vrij geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

Over kindermediafestival Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders en keert terug van zaterdag 23 oktober t/m zondag 31 oktober in LUX. Cinekid is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken! Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?