sluit

Cinekid – Mina & de Dromenbouwers + voorfilm

Film
Cinekid
Junior

Mina ontdekt een geheime wereld waar alle dromen gemaakt worden.

Mina’s leven staat op zijn kop als haar vaders verloofde en haar dochter Jenny bij hen intrekken. Jenny blijkt een nogal veeleisende stiefzus die Mina het leven direct zuur maakt, maar dan ontdekt het tienermeisje in haar dromen per ongeluk de wereld achter die dromen, waar dromen gemaakt worden. Minna besluit Jenny’s dromen te manipuleren zodat ze aardiger gaat doen, maar dat heeft desastreuze gevolgen. Jenny raakt in coma en Mina moet haar in de droomwereld gaan redden om haar in de echte wereld weer tot leven te kunnen wekken.

Het originele uitgangspunt van een universum waar onze dromen letterlijk gecreëerd worden door kleine mannetjes die volledige sets en props bouwen, wordt in Dreambuilders met veel vaart en humor uiteengezet, maar ook de pijn die een scheiding veroorzaakt en het lastige van samengestelde gezinnen is goed invoelbaar in dit verhaal rond twee heel verschillende tienermeisjes.

VOORFILM MIS!
Wanneer een klunzige jager moeite heeft zijn prooi te vangen, besluit een hert hem te helpen, maar dat blijkt lastiger dan verwacht.

Adviesleeftijd: 7+

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden