sluit

Cinekid – Robotbroer (8+)

Film
Cinekid
Junior

De spannende en grappige sciencefictionfilm Robotbroer laat je nadenken over de relatie tussen mensen en nieuwe technologieën en vertelt tegelijkertijd een belangrijke boodschap over vriendschap en jaloezie.

Stel je voor: je hebt een eigen robot die voor je werkt als assistent. Voor de twaalfjarige Alberte is dit de normaalste zaak van de wereld! Ze leeft in een high-tech toekomst waarin de klimaatcrisis is opgelost, mensen in vrede samenleven en persoonlijke robots voor mensen werken. Toch is Alberte’s leven geen feestje. Ze schaamt zich voor haar onhandige robot Robbi, die eruitziet als een grote fluffy teddy beer. Alles verandert als ze voor haar verjaardag een spiksplinternieuwe humanoid krijgt, genaamd Konrad. Alberte wordt razend populair door haar nieuwe mensachtige en mega geavanceerde robot. Maar is haar connectie met Konrad genoeg voor echte vriendschap?

Medialab

Elk Cinekid filmkaartje biedt toegang tot het Medialab, waar kinderen kennis kunnen maken met nieuwe interactieve vormen van media. Meer informatie over het Medialab vind je op deze pagina.

Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober kijk je de mooiste films en shorts, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab en steek je zelf je handen uit de mouwen bij workshops en masterclasses.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?