sluit

Cinekid – Stoere Frans (7+)

Film
Cinekid
Junior

Bij Stoere Frans komen thema’s rond identiteit, doorgeschoten mannelijkheid en groepsdruk op een vrolijke en positieve manier aan de orde. Veel zal heel herkenbaar zijn voor het jonge publiek.

De negenjarige Frans (uit de boekenserie van Christine Nöstlinger) is de kleinste van zijn klas. Tot overmaat van ramp krijgt hij een piepstemmetje als meester Zack hem aanspreekt. En in een winkel noemt iemand hem zelfs mevrouw. Dat zit hem dwars, vooral omdat de coole meisjes hem ermee plagen. Maar dan ziet hij een video van stoere influencer Hank met zijn tienstappenplan om een echte man te worden. Frans weet wat hem te doen staat. Tot hij ontdekt dat hij zo misschien wel populair wordt, maar zijn beste vrienden Gabi en Eduard dreigt te verliezen. Je hoeft niet stoer te zijn, Aardig detail is bijvoorbeeld dat de vader van Frans juist een huisvader is die graag bakt.

Medialab

Elk Cinekid filmkaartje biedt toegang tot het Medialab, waar kinderen kennis kunnen maken met nieuwe interactieve vormen van media. Meer informatie over het Medialab vind je op deze pagina.

Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober kijk je de mooiste films en shorts, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab en steek je zelf je handen uit de mouwen bij workshops en masterclasses.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?