sluit

Cinekid in LUX

Film
Cinekid
Festival
Junior

De herfstvakantie vier je met Cinekid, het grootste kindermediafestival ter wereld! Tijdens Cinekid in LUX kijk je de nieuwste en meest bijzondere kinderfilms en kun je knutselen en spelen in onze multimedia-speeltuin: het Kidslab. Ook organiseren we leuke activiteiten zoals een opblijfavond en een struintocht langs de Waal in samenwerking met De Bastei! Bekijk hier het volledige programma.

CINEKID
Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld, dat in filmtheaters door heel Nederland georganiseerd wordt. Dit unieke evenement omvat alle aspecten van de media-industrie voor jong publiek en biedt naast kwalitatieve films ook workshops en activiteiten voor kinderen. We vertonen bijzondere films en tv-programma’s en creëren met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps, de grootste digitale speeltuin van de wereld. Cinekid zet zich al 30 jaar in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden.

CINEKID IN LUX
Van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober staat LUX geheel in het teken van Cinekid! Er draaien tijdens Cinekid wel tien verschillende kinderfilms. Het thema is dit jaar ‘mediajungle’, dus veel films staan in het teken van dieren, de natuur, het bos of de zee, zoals Gordon & Paddy, Beestenboel of WAD. Of kijk je liever naar een spannende avonturenfilm? Dan zul je vast De buurtspion of Koningin van Niendorf leuk vinden. Ook komt de kinderklassieker Het Zakmes terug op het witte doek! Er is van alles wat, begin maar gauw met ontdekken… Kom je na (of voor) de film ook een kijkje nemen in het Kidslab?

HET KIDSLAB
Lang stilgezeten in zo’n donkere filmzaal? Van maandag t/m vrijdag is er ook buiten de zalen van alles te beleven! De theaterzaal van LUX is dan namelijk omgetoverd tot een gigantische multimediaspeeltuin; het Kidslab. Daar is niet alleen van alles te bekijken, maar vooral heel veel te dóén! Maak bijvoorbeeld je eigen stop-motion animatie, stap in de mini-studio en spreek een voice-over in, rijd rond in virtuele autootjes of kom wandelen in je eigen tekening.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden