sluit

Cineville Speciaaltje – Hit the Road

Film
Filmspecials

Dakraam open, radio aan en meebrommen met Hit the Road, het bitterzoete en wonderschone debuut van Pahah Panahi over een liefdevol, chaotisch gezin op weg naar iets groots in een hele kleine auto. Reis je mee op roadtrip door de Iraanse bergen?

De première van Hit the Road wordt aangevuld met een Cineville-introductie en een roadtrip-quiz met een mooi prijzenpakket (o.a. Rose Stories’ kookboek Taste of Home). Van tevoren haal je op vertoon van je Cinevillepas een non-alcoholisch Iraans drankje aan de bar en je mag natuurlijk ook weer een +1 meenemen. Na afloop van de film is er een muzikaal optreden van Iraans-Nederlandse percussionist Farid Sheek.

Over Hit the Road

Zo luchtig als de wolken boven het uitgestrekte Iraanse landschap, zo vertelt regisseur Panah Panahi (zoon van Jafar Panahi, van o.a. Taxi Teheran) het verhaal van een gezin op een geheime missie. De huurauto is gevuld met chaos, vader heeft een been in het gips en moeder verbijt haar tranen met een lach. Waar ze naar onderweg zijn? Die vraag verdwijnt naar de achtergrond bij de aanstekelijke energie van hun zoontje (gespeeld door megatalent Rayan Sarlak). Met kinderlijke naïviteit grijpt hij alles wat op zijn pad komt aan en bombardeert hij zijn ouders met de vragen die wij vergeten te stellen. Onder de radar blijven is moeilijk met een wervelwind aan boord en dat geldt ook voor deze film.

Over Farid Sheek

Farid Sheek is een Iraans-Nederlandse componist en percussionist. Volgens Farid kun je met muziek een verhaal vertellen dat groter is dan woorden. In 2015 componeerde Sheek de muziek voor de film Dance Iranian Style. Hij combineert zijn Iraanse achtergrond met de Westerse invloeden die hij sinds 2011 in Nederland heeft gevonden.

Cineville actie

Cinevillers krijgen een gratis drankje en kunnen een vriend meenemen naar dit evenement! Gebruik hiervoor de actiecode: cinevillevriend. Dan verschijnt de ticketsoort Cinevillevriend. Let op: haal de reservering op samen met je Cinevillevriend en vergeet je Cinevillepas niet!

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?