sluit

City of Ghosts

Film

City of Ghosts is een indrukwekkende documentaire die van dichtbij laat zien wat er gebeurt in Syrië. Een must-see voor iedereen en een baanbrekende documentaire over de kracht van moderne journalistiek.

City of Ghosts volgt de campagne van de activisten van ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’. Na de bezetting van hun thuisstad Raqqa door IS, kwam een groep studenten op het idee om de gruweldaden bloot te leggen en te tonen aan de wereld. De activisten zijn lang de enigen die vanuit het Kalifaat films, foto’s en nieuwsberichten de wereld in sturen. IS op hun beurt, doet er alles aan om elke vorm van journalistiek onmogelijk te maken.

Heineman laat je voelen hoe het is om als gewone jongen je leven te zien worden overgenomen door een vreemde, angstaanjagende macht. Maar de film gaat ook over ons. Hij laat zien hoe bijzonder en tegelijkertijd kwetsbaar onze huidige staat van leven is. En hoe deze zomaar kan veranderen met de opkomst van de sterke mannen, toenemende media-controle en polarisatie. Een weergaloze, heftige en ontroerende film. Matthew Heineman won met zijn eerste film Cartel Land meteen een Oscar-nominatie. Met deze, zijn tweede, is hij nu al de meest genoemde Oscar-favoriet.

  • In deze huiveringwekkende documentaire zie je hoe leraren en a-politieke feestbeesten transformeren tot verzetsstrijders.
    de Volkskrant
  • Gruwelijk maar essentieel
    The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden