sluit

City Trips – The Big Lebowski

Film
Filmspecials

Jeff ‘The Dude’ Lebowski wordt aangezien door bandieten voor een miljonair met dezelfde naam. Ze beweren dat zijn vriendin geld schuldig is aan hun baas. Zijn tapijt wordt verwoest en dat moet rechtgezet worden.

Het leven van Jeffrey Lebowski, een oude hippie die bij voorkeur en doorgaans ‘The Dude’ genoemd wordt, wordt wreed verstoord wanneer hij bezoek krijgt van twee onbehouwen en niet al te snuggere mannen. Ze slaan hem in elkaar, urineren op zijn geliefde tapijt en vragen hem hardhandig waar ‘het geld’ is. The Dude vermoedt al snel dat ze denken dat hij de miljonair is met dezelfde naam. Hij besluit de miljonair Lebowski op te zoeken om geld los te peuteren voor een nieuw tapijt, waarvoor hij de hulp inroept van zijn vriend Walter. Walter is een bekeerde Jood die nog gediend heeft in Vietnam, met een niet te temperen woede. Maar alles loopt uit de hand. Ze raken verstrikt in een web van misdaad, mysterie en avant-garde kunst. Grotendeels door het toedoen van Walter, en plots wil iedereen wel iets van The Dude, van nihilisten tot pornoregisseurs.

Let op: deze film is niet ondertiteld.

CITYTRIPS
Zoek de drukte van de stad weer op met de reeks ‘Citytrips’; een serie schitterende films die je weer even terugbrengen naar het gevoel van de grote, bruisende steden:

The Big Lebowski (Los Angeles) – woensdag 28 juli en zaterdag 31 juli
Cidade de Deus (Rio de Janeiro) – woensdag 4 augustus en zaterdag 7 augustus
Tokyo Story (Tokio) – woensdag 11 augustus en zaterdag 14 augustus
Casablanca (Casablanca) – woensdag 18 augustus en zaterdag 21 augustus

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?