sluit

LUXclassics – The Elephant Man

Film
LUXclassics

In de vergaderzaal van het Pathologisch Instituut van Londen stelt de jonge chirurg Frederick Treves aan een groep dokters een gruwelijk uitziend wezen voor.

De man is zo misvormd dat hij gedoemd is zijn leven te slijten als kermisattractie. Zijn naam is John Merrick, maar bij de kermisbezoekers van het Victoriaanse Engeland staat hij bekend als de ‘olifantman’. Met de hulp van Mothershead, de hoofdverpleegster, verzorgt Treves de olifantman en bezorgt hem een onderkomen in het hospitaal. Merrick lijkt zeer dom en niet in staat tot nadenken en spreken. Met veel geduld slaagt Treves erin hem enkele zinnetjes te doen herhalen. Op een dag neemt Treves Merrick mee naar huis en stelt hem voor aan zijn vrouw Annie.

FILMKLASSIEKER DAVID LYNCH
Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum over David Lynch keren in december enkele van zijn films terug naar het grote doek. Naast The Elephant Man kan je dus ook genieten van Lost Highway en Mulholland Drive. Alle films worden twee keer vertoond, en op de zondagen is er een inleiding van Ruud Vos of Constant Hoogenbosch.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden