sluit

Claire Darling

Film

Vanaf donderdag 2 mei is Julie Bertucelli’s nieuwste speelfilm Claire Darling bij ons te zien. Claire, gespeeld door Catherine Deneuve, besluit al haar bezittingen te verkopen, omdat ze ervan overtuigd is dat ze aan haar laatste dag op aarde begonnen is.

Claire Darling begint op de dag dat Claire opstaat met het gevoel dat dit haar laatste dag op aarde zal zijn. Ze neemt een rigoureus besluit om al haar kostbare bezittingen te verkopen. Als een horde nieuwsgierige buren begint te vechten om de laaggeprijsde antiekstukken, komen Claire’s herinneringen uit haar tragische en flamboyante leven plotseling terug. Ondertussen wordt Marie door een vriendin van vroeger gewaarschuwd dat haar moeder bezig is al hun bezittingen te verkopen. Hoewel moeder en dochter eigenlijk geen contact meer met elkaar hebben, komt ze terug om de verkoop te stoppen en de reden voor haar moeders impulsieve beslissing te achterhalen.

Julie Bertuccelli zet met haar nieuwste film Claire Darling een gelaagd Frans familiedrama neer. Claire verliest haar grip op de realiteit, dit laat Bertuccelli zien door het gebruik van flashbacks. Bertuccelli heeft bewezen een talent te hebben in verschillende genres. Na een begin als regisseur van verschillende documentaires, maakte ze met Since Oscar Left haar eerste speelfilm. Met deze film won ze de Grand Jury Prize of the Critic’s week op het Film Festival van Cannes in 2003. Samen met The Tree uit 2010 en haar nieuwste werk Claire Darling heeft ze bewezen een getalenteerd verhalenverteller te zijn.

 

  • Catherine Deneuve en haar tegenspelers zijn fijn
    de Volkskrant
  • Het meanderende verhaal voelt als een pleidooi om even stil te staan
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden