sluit

Cobain

Film
Picl

De 15-jarige Cobain is de zoon van Mia, een jonge, hoogzwangere vrouw die een zwervend bestaan leidt.

Op een dag loopt hij weg van zijn nieuwe pleeggezin omdat hij zich zorgen maakt over zijn moeder. Zijn vraag of Mia hulp wil gaan zoeken voor haarzelf en haar baby wordt hem niet in dank afgenomen. Cobain vindt onderdak bij Wickmayer, een pooier en Mia’s ex. Als Mia na een tijdje weer contact zoekt met Cobian stuurt Wickmayer haar weg. Maar Cobain ziet dat zijn moeder er steeds slechter aan toe is en realiseert zich dat er iets moet gebeuren. Hij besluit haar mee te nemen naar een verlaten plek waar hij haar opsluit om af te kicken. Als Mia eindelijk begint op te knappen en zij en haar zoon naar elkaar toe groeien, slaat het noodlot toe.

Cobain ging dit jaar in première op het filmfestival van Berlijn. Regisseur Nanouk Leopold wordt alom geprezen om haar sterke acteursregie en de individuele inslag van haar werk. Het was vooral het thema van de omgedraaide relatie tussen ouder en kind dat haar direct aansprak. Om de perfecte acteur voor de rol van Cobain te vinden werden meer dan 500 jongens voor de casting uitgenodigd. Hier is de jonge Bas Keizer uit gekomen, die met Cobain een sterk acteerdebuut neerzet. Wim Opbrouck (Wickmayer) werkt voor de tweede keer samen met Nanouk Leopold.

Cinemien maakte tijdens het Filmfestival van Berlijn een special rondom Cobain. Ze spraken Nanouk Leopold, Naomi Velissariou en natuurlijk Bas Keizer over zijn debuut in de filmwereld.

Inleiding
Bij de late avondvertoning op dinsdag 10 april van Cobain is een korte inleiding van de Sneaky Tuesday Filmclub.

Picl
In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt Picl een prachtig programma rondom de première van de nieuwe film van Nanouk LeopoldHierin zijn Boven is het stil, Brownian Movement  en natuurlijk Cobain te zien.

  • Vooral door de intense vertolking van nieuwkomer Keizer in de titelrol raakt de film van Leopold de kijker recht in het hart.
    Algemeen Dagblad
  • Opvallend directe en vileine communicatie.
    NRC
  • Kwetsbare en woedende Cobain blijft nog lang in gedachten.
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden