sluit

Coco (NL)

Film
Junior

Miguel is een enthousiaste, twaalfjarige jongen uit Mexico. Hij droomt ervan een succesvol muzikant te worden. Muziek is echter al generaties lang uit zijn familie verbannen.

Op een dag ontdekt hij per toeval een eeuwenoud mysterie dat hem naar een bijzondere reünie leidt. Op een mysterieuze manier komt Miguel terecht in een kleurrijke fantasiewereld. Daar ontmoet hij de oudere generaties van zijn familie en raakt hij bevriend met de charmante oplichter Hector. Samen met hem leert Miguel de geschiedenis van zijn eigen familie kennen.

Een prachtige animatiefilm van Lee Unkrich. Hij werkte eerder mee aan films zoals Finding Nemo en Monsters Inc. Hij regisseerde in 2010 Toy Story 3 en ontving hiervoor een Oscar voor beste animatiefilm. Tijdens het maken van die film kreeg hij het idee voor Coco. Met Nederlandse stemmen van Wiebe Pier Cnossen, Thijs Overpelt, Ilse Warringa, Ara Alici en Marloes van der Heuvel.

Awards
Coco won tijdens de 75ste uitreiking van de Golden Globes de prijs voor beste animatiefilm. De film won in dezelfde categorie tijdens de Critics Choice Awards

Originele versie
Momenteel wordt Coco ook in originele versie (Engels gesproken, Nederlands ondertiteld) vertoond.

  • Een amusante, originele film die kinderen bijbrengt hoe bitterzoet melancholie kan zijn
    de Volkskrant
  • Pixar raakt opnieuw alle emotionele snaren en het hiernamaals is een prachtig ontworpen, muzikale metropolis (...)
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden