sluit

Online Filmcollege – Eenzaamheid in film

Film
Cursus
Filmspecials
Instant Loneliness
LUX bij je thuis

In dit Online Filmcollege gaat filmdocent Constant Hoogenbosch dieper in op eenzaamheid in film en hoe dit onderwerp op vele verschillende manieren gebruikt wordt in het vertellen van een verhaal.

Eenzaamheid is een thema dat vaak zijn weg vindt naar film. Karakters die alleen ergens stranden, maar zich ook midden in een grote stad eenzaam voelen. Hoe wordt eenzaamheid opgepakt door filmmakers en hoe verwerken ze eenzaamheid in het narratief? Constant Hoogenbosch bekijkt eenzaamheid en hoe dat in film en door filmmakers wordt gepresenteerd. Zo speelt eenzaamheid een rol in films als Castaway, Lost in Translation, Leave No Trace, The Revenant, Moon, Silent Running en Passengers, maar er zijn er meer.

De lezing vindt plaats via Skype/Microsoft Teams en is interactief. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Kaartverkoop is mogelijk tot 15 minuten voor aanvang.

OVER INSTANT LONELINESS

Dit programma is onderdeel van de programmareeks ‘Instant Loneliness’. Als samenleving zitten we op dit moment in de zwaarste eenzaamheidsbeproeving ooit. De wereld staat op z’n kop. We zijn allen gedwongen in onszelf te keren: in onze eigen straten, huizen, levens en harten. Wat treffen we daar aan? Kunnen we nog alleen zijn? Waar de een tegen de muren aanvliegt, laveert de ander in een heerlijk tijdloos universum zonder druk. Deze tijd geeft een extra lading aan dit toch al bijzondere project. Dit jaar organiseren we samen met Via Berlin en vele organisaties uit Nijmegen programma’s rondom eenzaamheid: Instant Loneliness, naar de gelijknamige, nieuwe muziektheatervoorstelling van Via Berlin en Cello Octet Amsterdam. We starten in maart met een reeks online-programma’s. Gedurende het jaar hebben we diverse programma’s rondom dit thema en in het najaar zal de muziektheatervoorstelling van Via Berlin en Cello Octet Amsterdam bij ons te zien zijn. Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?