sluit

Cursus De Grote Regisseurs #5 – Paula van der Oest

Film
Cursus

Het komende jaar kun je bij ons drie cursusreeksen volgen rondom invloedrijke regisseurs uit het heden en verleden. Iedere reeks bestaat uit zes lessen. In deze editie staat de regisseur Paula van der Oest centraal.

Ook dit seizoen zijn de grote regisseurs onder hoede van Constant Hoogenbosch terug. Ook nu zullen de namen bekend zijn en wanneer dat niet het geval is, bieden de lessen een prachtige gelegenheid om kennis te maken met het werk van de toonaangevende regisseurs die de revue passeren. In de deze reeks bespreekt Hoogenbosch in zes lessen regisseurs Paula van der Oest, Nanouk Leopold, Krzysztof Kieslowski, Roman Polanski, Tim Burton en Wes Anderson. Het zijn regisseurs uit heden en verleden waar een rechtgeaarde filmliefhebber niet om heen kan.

Maar wat maakt deze filmmakers zo groot, zo bijzonder en in sommige gevallen zelfs uniek? Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseurs. Daarnaast gaat hij in op significante persoonlijke achtergronden en neemt hij de stijl en kenmerken van de makers op de korrel. Tot slot bekijkt Hoogenbosch de regisseurs en hun films in samenhang met de tijd en toont hij de invloed die zij uitoefenden op anderen.

Les 1: Paula van der Oest (1965-) – films als De trip van Teetje (1998), Zus & zo (2001), Verborgen gebreken (2004), Tiramisu (2008), Black Butterflies (2011),  Lucia de B. (2014), Tonio (2016)

DE GROTE REGISSEURS OVERZICHT
Woensdag 30 september – Paula van der Oest
Woensdag 7 oktober – Nanouk Leopold
Woensdag 14 oktober – Krzysztof Kieslowski
Woensdag 21 oktober– Roman Polanski
Donderdag 29 oktober – Tim Burton
Woensdag 4 november – Wes Anderson

CURSUSREEKS DE GROTE REGISSEURS
De lessen van De Grote Regisseurs zijn los te bezoeken of als reeks. Kaarten voor een losse les kosten € 17,50, een passe-partout voor een reeks met zes lessen is € 90,00. Als LUX Vriend en student betaal voor een losse kaart € 14,50, en voor een passe-partout € 72,00.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?