sluit

Cursus De Grote Regisseurs #3 – Michael Haneke

Film
Cursus

Het komende jaar kun je bij ons drie cursusreeksen volgen rondom invloedrijke regisseurs uit het heden en verleden. Iedere reeks bestaat uit zes lessen. In deze editie staat de regisseur Michael Haneke centraal.

Ook dit seizoen zijn de grote regisseurs onder hoede van Constant Hoogenbosch terug. Ook nu zullen de namen bekend zijn en wanneer dat niet het geval is, bieden de lessen een prachtige gelegenheid om kennis te maken met het werk van de toonaangevende regisseurs die de revue passeren. In de deze reeks bespreekt Hoogenbosch in zes lessen regisseurs Andrej Tarkovski, Terry Gilliam, Michael Haneke, Lars von Trier, Naomi Kawase, Sally Potter en Julie Taymor. Het zijn regisseurs uit heden en verleden waar een rechtgeaarde filmliefhebber niet om heen kan.

Maar wat maakt deze filmmakers zo groot, zo bijzonder en in sommige gevallen zelfs uniek? Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseurs. Daarnaast gaat hij in op significante persoonlijke achtergronden en neemt hij de stijl en kenmerken van de makers op de korrel. Tot slot bekijkt Hoogenbosch de regisseurs en hun films in samenhang met de tijd en toont hij de invloed die zij uitoefenden op anderen.

Les 3: Michael Haneke (1942-) – films als: Der siebente Kontinent (1989), Benny’s Video (1992), Funny Games (1997 en 2007), La Pianiste (2001), Caché (2005), Das weisse Band (2009), Amour (2012), Happy End (2017).

DE GROTE REGISSEURS OVERZICHT
Woensdag 25 september – Andrej Tarkovski
Woensdag 2 oktober – Terry Gilliam
Woensdag 9 oktober – Michael Haneke
Woensdag 16 oktober – Lars von Trier
Woensdag 23 oktober – Naomi Kawase
Woensdag 30 oktober – Sally Potter en Julie Taymor

CURSUSREEKS DE GROTE REGISSEURS
De lessen van De Grote Regisseurs zijn los te bezoeken of als reeks. Kaarten voor een losse les kosten € 17,50, een passe-partout voor een reeks met zes lessen is € 90,00. Als LUX Vriend en student betaal voor een losse kaart € 14,50, en voor een passe-partout € 72,00. De vierde cursusreeks, met o.a. lessen over Sergio Leone en Alex van Warmerdam, start in januari. De vijfde cursusreeks, met o.a. lessen over Roman Polanski en Wes Anderson, start in april. Deze zal t.z.t. op de website verschijnen. Voor iedere reeks kun je los een passe-partout kopen voor de zes lessen die onder de betreffende reeks vallen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden