sluit

Cursus Documentaire van analyse tot praktijk #1

Film
Cursus

In Van idee via filmplan tot film maken we kennis en kijken we naar de beginselen van het maken van een documentaire. Met deze eerste bijeenkomst starten we de filmcursus Documentaire van analyse tot praktijk van docent Annelotte Verhaagen.

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden, zegt men weleens. Maar zegt het ook wat de maker bedoelt? Welke middelen kan je als documentairemaker inzetten om je verhaal te vertellen en te zorgen dat dit overkomt bij de kijker? In deze cursus gaan we aan de hand van fragmenten en verhalen uit de praktijk op zoek naar het verhaal van de documentairemaker. Vervolgens ga je zelf aan de slag met je eigen camera (mag ook een smartphone zijn). Je leert het beste uit je camera te halen, een verhaal te vertellen in slechts enkele shots, een interview op professionele wijze in beeld te brengen en zo te filmen, dat de montage eenvoudiger wordt. De cursus omvat naast de mondelinge instructie en een reader met alle informatie ook veel oefensessies in kleine groepjes. Ervaring niet vereist, de cursisten werken met hun eigen apparatuur. De lessen duren drie uur en beginnen om 10.00 uur. Huiswerk naar eigen inzicht.

TARIEF
De cursusreeks beslaat 4 lessen en is alleen als reeks te bezoeken. Een passe-partout kost € 125,00. Studenten en Vrienden van LUX betalen € 105,00.

OVERZICHT BIJEENKOMSTEN
Zaterdag 14 september – Bijeenkomst 1
Zaterdag 21 september – Bijeenkomst 2
Zaterdag 28 september – Bijeenkomst 3
Zaterdag 5 oktober – Bijeenkomst 4

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?