sluit

Cursus Première – Sweet Thing

Film
Cursus

Op maandag 26 oktober wordt Sweet Thing besproken tijdens de Cursus Première. Let op: de film wordt om 19.30 uur vertoond, aansluitend volgt de cursusles.

In deze Cursus Première graaft LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scène? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur.

SWEET THING
Billie van vijftien en haar broertje Nico van elf wonen bij hun vader Adam. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een ongezonde relatie met Beaux. De kinderen zijn gelukkig met Adam, totdat hij toegeeft aan de alcohol. Als Adam gedwongen naar een afkickkliniek moet, gaan Billy en Nico ervandoor met hun nieuwe vriend Malik, een jongen die op zoek is naar zijn vader, die in Florida zou wonen. Hun reis wordt een magische ervaring met veel ups en downs, maar altijd gedragen door hun hoop en veerkracht.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?