sluit

Cursus Première – Pájaros de verano

Film
Cursus

Op maandag 25 maart wordt Pájaros de verano besproken tijdens de Cursus Première. Let op: de film wordt om 19.30 uur vertoond, aansluitend (om 22.00 uur) volgt de cursusles. Kaarten voor de film koop je hier of aan de kassa, kaarten voor de cursusles zijn uitsluitend verkrijgbaar aan onze kassa.

In deze Cursus Première graaft LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scène? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur.

Colombia, jaren ‘70. Tijdens een dorpsceremonie van de inheemse Wayuu-familie laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida.

Om ook daadwerkelijk met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig. Samen met leden uit een bevriende familie start hij een drugshandel in grote hoeveelheden marihuana. Rapayet en zijn familie raken verwikkeld in een oorlog om macht, drugs en geld. Daarmee zet hij niet alleen hun levens, maar ook hun cultuur op het spel. In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken verandert het traditionele Colombia in een arena van drugs, hebzucht, wraak en bloed.

Ciro Guerra en Cristina Gallego laten met Pájaros de Verano zien dat ze een uitstekend regie-team vormen. Door dit sterke verhaal te combineren met adembenemende cinematografie, is Pájaros de Verano een meeslepende dramafilm. Samen hebben ze al meerdere nominaties voor Beste (Internationale) Film binnengesleept, onder andere op het Chicago International Film Festival.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden