sluit

Cursus Première – God Only Knows

Film
Cursus

Op maandag 15 april wordt God Only Knows besproken tijdens de Cursus Première. Let op: de film wordt om 19.30 uur vertoond, aansluitend (om 21.15 uur) volgt de cursusles. Kaarten voor de film koop je hier of aan de kassa, kaarten voor de cursusles zijn uitsluitend verkrijgbaar aan onze kassa.

In deze Cursus Première graaft LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scène? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur.

God Only Knows vertelt het herkenbare verhaal over de ergernissen en onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen.

Thomas (Marcel Musters) heeft een dieptepunt bereikt. Hij zit in een heftige burn-out en heeft zijn gedrag en gedachten niet meer in de hand. Zijn twee zussen Hannah (Monic Hendrickx) en Doris (Elsie de Brauw) komen uit verschillende paden in het leven, maar ze nemen samen de zorg voor hun broer op zich. Dit creëert, buiten de momenten van dankbaarheid en liefde, ook de nodige wrijving tussen de twee zussen. Het zorgen voor Thomas valt hen zwaarder dan ze hadden verwacht, maar tegenover de buitenwereld proberen ze een façade van geluk en voorspoed te behouden. De band tussen Thomas, Hannah en Doris lijkt af te brokkelen, maar liefde voor familie is uniek en ijzerhard.

Mijke de Jong toont met God Only Knows een schaamteloos eerlijke inkijk in het familieleven. Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters brengen de onverwoestbare band tussen broers en zussen op een eerlijke, maar hoopvolle manier tot leven. God Only Knows is getoond op het International Film Festival Rotterdam en werd daar voor de IFFR Audience Award genomineerd. De Jong liet al eerder zien een getalenteerde regisseuse te zijn, haar eerdere film Layla M. was in 2017 de Nederlandse Oscarinzending voor Beste Buitenlandse Film.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden