sluit

Cursus Première – Parasite

Film
Cursus

In deze cursus graaft LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte van de nieuwste premièrefilms. Deze week wordt de met Gouden Palm bekroonde film Parasite vertoont; een nieuwe, zwart-komische thriller van Bong Joon-ho (Okja, Snowpiercer).

De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scène? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur. Zowel de typische arthouse-films  als de grotere titels komen aan bod. De avonden bestaan uit een korte inleiding, de filmvertoning en na een korte pauze de nabespreking.

PARASITE
De familie Kim leeft in een krappe kelderwoning zonder werkende Wi-Fi. Ki-taek en zijn vrouw hebben geen baan en het gezin zit in geldnood. Als de zoon des huizes bijles gaat geven aan de dochter van de rijke familie Park, ziet het gezin mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren, waarbij ze geen moeite hebben met een leugentje om bestwil.  Op slinkse wijze komt uiteindelijk het hele gezin te werken in de chique villa van de naïeve, rijke Park’s. Een onverwacht vooral gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles zetten om hun bedrog niet uit te laten komen.

CURSUS PREMIÈRE WINTER 2019 – VOORJAAR 2020
De Cursus Première is een cursusreeks die iedere twee weken op maandavond plaatsvindt. Filmdocent Mark Meuldijk bespreekt de nieuwste premièrefilms en praat je vol enthousiasme bij over de film en haar achtergronden. De data in het najaar zijn: maandag 13 en 27 januari, 10 en 17 februari, 2, 16 en 30 maart, 20 april. Aanvang telkens om 19.30 uur. Je kunt alleen kaarten kopen voor de volledige reeks, van september t/m december. Vul dit formulier in; Inschrijfformulier Cursus Première winter 2019-2020. Als je dit ingevuld terug mailt naar [email protected] en het cursusgeld overmaakt ben je ingeschreven. Begin januari krijg je een update over de start van de cursus. De gegevens kunnen ook in een ‘gewoon’ mailtje naar Mark Meuldijk gemaild worden.

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden