sluit

Cursus Première – Celle que vous croyez

Film
Cursus

In deze cursus graaft LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte van de nieuwste premièrefilms. Deze week wordt de Franse dramafilm Celle que vous croyez bespreken.

De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scène? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur. Zowel de typische arthouse-films  als de grotere titels komen aan bod. De avonden bestaan uit een korte inleiding, de filmvertoning en na een korte pauze de nabespreking.

CELLE QUE VOUS CROYEZ
Claire is een vijftigjarige vrouw met een baan als docent. Ze houdt van haar werk en doet het al jaren met veel plezier. Haar privé leven ziet er echter niet zo rooskleurig uit. Haar man Ludo heeft haar laten zitten voor een ander. In haar eenzaamheid creëert Claire een online persona in de vorm van de 24-jarige Clara. Wanneer Claire, als Clara, in contact komt met Alex, een vriend van Ludo, vallen de twee al snel als een blok voor elkaar. Ze kunnen elkaar alles vertellen en ondanks dat alles zich online afspeelt, voelen de gevoelens als levensecht. Maar wanneer Alex blijft vragen om een ontmoeting, weet Claire niet wat ze moet doen. Bang om afgewezen te worden verzint ze excuus na excuus, met het risico dat Alex van haar wegloopt.

CURSUS PREMIÈRE
De Cursus Première is een cursusreeks die iedere twee weken op maandavond plaatsvindt. Filmdocent Mark Meuldijk bespreekt de nieuwste premièrefilms en praat je vol enthousiasme bij over de film en haar achtergronden. De data in het najaar zijn: maandag 9 en 23 september, 7 en 21 oktober, 4 en 18 november, 2 en 16 december. Aanvang telkens om 19.30 uur. Je kunt alleen kaarten kopen voor de volledige reeks, van september t/m december. Vul dit formulier in; Inschrijfformulier Cursus Première najaar 2019 en mail de ingevulde versie naar [email protected].

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden