sluit

Cursus Première – Les Misèrables

Film
Cursus

In deze cursus bespreekt Filmdocent Mark Meuldijk de nieuwste premièrefilms en praat je vol enthousiasme bij over de film en haar achtergronden.

De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scène? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur. Zowel de typische arthouse-films  als de grotere titels komen aan bod. De avonden bestaan uit een korte inleiding, de filmvertoning en na een korte pauze de nabespreking.

Les Misèrables
Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties… 

CURSUS PREMIÈRE WINTER 2019 – VOORJAAR 2020
De Cursus Première is een cursusreeks die iedere twee weken op maandavond plaatsvindt. Filmdocent Mark Meuldijk bespreekt de nieuwste premièrefilms en praat je vol enthousiasme bij over de film en haar achtergronden. De data in het najaar zijn: maandag 13 en 27 januari, 10 en 17 februari, 2, 16 en 30 maart, 20 april. Aanvang telkens om 19.30 uur. Je kunt alleen kaarten kopen voor de volledige reeks, van september t/m december. Vul dit formulier in; Inschrijfformulier Cursus Première winter 2019-2020. Als je dit ingevuld terug mailt naar [email protected] en het cursusgeld overmaakt ben je ingeschreven. Begin januari krijg je een update over de start van de cursus. De gegevens kunnen ook in een ‘gewoon’ mailtje naar Mark Meuldijk gemaild worden.

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden