sluit

Cursus Première – Hope

Film
Cursus

In deze cursus bespreekt Filmdocent Mark Meuldijk de nieuwste premièrefilms en praat je vol enthousiasme bij over de film en haar achtergronden.

De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scène? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur. Zowel de typische arthouse-films  als de grotere titels komen aan bod. De avonden bestaan uit een korte inleiding, de filmvertoning en na een korte pauze de nabespreking.

HOPE
Anja is een choreografe die net terugkomt van een succesvolle internationale tour. Voordat ze thuiskomt om kerst te vieren met haar gezin hoort ze dat ze een hersentumor heeft. Ze staat nu voor de onmogelijke opgave om dit nieuws met haar kinderen te delen. Ondertussen wordt haar relatie met haar vriend flink op de proef gesteld. Dit meeslepende drama is gebaseerd op gebeurtenissen uit het leven van de regisseur Maria Sødahl.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden