sluit

Voorverkoop Cursus Première

Film
Cursus

De voorverkoop van de Cursus Première is van start! In deze filmcursus graaft LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte. De opbrengst?

Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scene? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Wat zijn verbanden met eerdere films van deze regisseur?

Zowel de typische arthouse-films als de grotere titels komen aan bod. Op het programma staan (onder voorbehoud) enkele spraakmakende titels die op het afgelopen festival van Cannes draaiden. Denk bijvoorbeeld aan de Gouden Palmwinnaar Shoplifters van Kore-Eda Hirokazu, Cold War van Pavel Pawlikovski (Ida), Girl van het Vlaamse talent Lukas Dhont en Gräns/Borders van de in Iran geboren Zweed Ali Abbasi.

CURSUSINFORMATIE
De cursus bestaat uit een zevental maandagavonden, met een inleiding, een vertoning van een premièrefilm en een nabespreking.

Het is ook mogelijk om losse avonden te bezoeken. De titels van de films worden bekend gemaakt op de website bij de tag ‘Cursus’.

DATA: 10 SEP, 24 SEP, 8 OKT, 22 OKT, 5 NOV, 19 NOV, 3 DEC

AANVANG: 19.30 uur

PRIJS:
Passe-partout: € 98,00 | LUXvrienden € 80,50 | Studenten € 59,50
Losse kaarten (voor zover voorradig): € 15,00 | LUX Vrienden € 13,00 | Studenten € 10,00

DOCENT: Mark Meuldijk

LOCATIE: LUX Mariënburg

Het inschrijfformulier kun je hier downloaden en mailen naar: mmeuldijk@lux-nijmegen.nl of film@lux-nijmegen.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden