sluit

Cursus – Screening Sex – Film en taboe

Film
Cursus

Laten we het eens over seks gaan hebben! Dit najaar gaan we van start met de nieuwe, prikkelende en ook nog eens bijzonder leerzame cursus Screening Sex, over seks in film. Een reeks van zes avonden met steeds een andere invalshoek, gepresenteerd door Kevin Toma en Mylaine Roelofs.

De manier waarop seks in film wordt gebruikt of in beeld wordt gebracht (of juist niet) vertelt ons veel over het medium film zelf, over de makers, maar ook over de specifieke context waarin een film is gemaakt. Andersom kan film ook weer grote invloed hebben op de toeschouwer en de maatschappij. Reden te meer om het er eens goed over te hebben! Natuurlijk aan de hand van flink veel aansprekende filmfragmenten die (uiteraard) behoorlijk expliciet kunnen zijn.

Film en Taboe

Deze derde cursusavond gaat over films die heersende taboes niet schuwen of waarin seksuele taboes een belangrijke rol spelen. Denk aan films die een grote invloed hebben gehad op het publieke debat of die bekend staan om hun controversiële aanpak. Hoe zijn de betreffende filmmakers de taboes te lijf gegaan en met welk gevolg? Ook interessant: taboedoorbrekende films kunnen op een gegeven moment ook weer ontzettend gedateerd zijn. Was frontaal naakt ooit behoorlijk ohlala, inmiddels schrikt niemand er meer van. Andersom ontstaan er ook taboes waar ze eerder niet waren.

Passe-partout

Wil je alle cursuslessen van ‘Screening Sex’ bijwonen? Koop dan een passe-partout voor € 75,00.
woensdag 28 september – Screening Sex: De kus
woensdag 5 oktober – Screening Sex: Tonen en verhullen
woensdag 12 oktober – Screening Sex: Film en taboe
woensdag 19 oktober – Screening Sex: De mannelijke en vrouwelijke blik
woensdag 26 oktober – Screening Sex: Arthouse, mainstream en porno
woensdag 2 november – Screening Sex: Film, seks en genre

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?