sluit

Cursus Summer School – Film en architectuur

Film
Cursus

In de cursusles Film en architectuur bespreekt filmdocent Constant Hoogenbosch de waarde van architectuur in films – van filmsets en decors, tot het gebruik van bestaande locaties. Dit is de derde editie van de cursusreeks Summer School, waarin Constant op vier avonden verschillende thema’s rondom film behandelt; eten, kunst, architectuur en natuur.

De zomer komt eraan. Wordt het zon, zee, terras of wordt het de filmkennis bijspijkeren in de vier speciale Summer School masterclasses? In de maand juli staat filmdocent Constant Hoogenbosch garant voor vier avonden rond de thema’s Film en eten, Film en kunst, kunst en film, Film en architectuur en Film en natuur. Hoogenbosch bespreekt de thema’s aan de hand van sprekende voorbeelden uit films en bekijkt de onderwerpen in een breed cultuurhistorisch kader.

LES 3: FILM EN ARCHITECTUUR
Filmsets, decors en bestaande locaties. Ze maken allemaal gebruik van architectuur. Of het nu gaat om een voor de film gebouwde set of het inzetten van een bestaande locatie of gebouw, architectuur is in film beeld- en sfeerbepalend. Soms imposant, soms onopvallend, maar daardoor niet minder doeltreffend. Constant Hoogenbosch wandelt met je door sets, decors en gebouwen die in de wereld van film hun sporen hebben nagelaten. Zo kijken we onder anderen naar films als Gattaca (1997), Soylent Green (1973), Blade Runner (1982), maar ook Metropolis (1927), The Shape of Things to Come (1979), Cabiria (1914), Gladiator (2000), Get Out (2017) en Personal Shopper (2016).

SUMMER SCHOOL OVERZICHT
Woensdag 3 juli – Film en eten, eet smakelijk
Woensdag 10 juli – Film en kunst, kunst en film
Woensdag 24 juli – Film en architectuur
Woensdag 31 juli – Film en natuur

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden