sluit

Cursus Summer School – Film en eten, eet smakelijk

Film
Cursus

In Film en eten, eet smakelijk, bespreekt filmdocent Constant Hoogenbosch het thema ‘eten’ in films. Dit is de eerste editie van de cursusreeks Summer School, waarin Constant op vier avonden verschillende thema’s rondom film behandelt; eten, kunst, architectuur en natuur.

De zomer komt eraan. Wordt het zon, zee, terras of wordt het de filmkennis bijspijkeren in de vier speciale Summer School masterclasses? In de maand juli staat filmdocent Constant Hoogenbosch garant voor vier avonden rond de thema’s Film en eten, Film en kunst, Film en architectuur en Film en natuur. Hoogenbosch bespreekt de thema’s aan de hand van sprekende voorbeelden uit films en bekijkt de onderwerpen in een breed cultuurhistorisch kader.

LES 1: FILM EN ETEN, EET SMAKELIJK 
We doen het iedere dag en geen mens kan er omheen: eten en drinken. Ook in de wereld van film spelen eten en drinken een rol van betekenis. Eten en drinken kunnen de inzet zijn van een verhaal, maar een filmmaker kan eten en drinken ook inzetten om iets te communiceren of iets duidelijk te maken. Zo is het eten van een schoen in The Gold Rush (1925) van Chaplin een teken van armoede en is de overvloedig aanwezige chocolade in Willy Wonka and the Chocolate Factory (1971) een sneer naar overmatige consumptie. Uiteraard komt er nog veel meer lekkers voorbij. Filmdocent Constant Hoogenbosch vraagt je aan te schuiven bij de lekkerste filmlezing van het jaar.

SUMMER SCHOOL OVERZICHT
Woensdag 3 juli – Film en eten, eet smakelijk
Woensdag 10 juli – Film en kunst, kunst en film
Woensdag 24 juli – Film en architectuur
Woensdag 31 juli – Film en natuur

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden