sluit

Cursus Summer School – Film en kunst, kunst en film

Film
Cursus

Tijdens cursusles Film en kunst, kunst en film bespreekt filmdocent Constant Hoogenbosch het thema kunst in film. Dit is de tweede editie van de cursusreeks Summer School, waarin Constant op vier avonden verschillende thema’s rondom film behandelt; eten, kunst, architectuur en natuur.

De zomer komt eraan. Wordt het zon, zee, terras of wordt het de filmkennis bijspijkeren in de vier speciale Summer School masterclasses? In de maand juli staat filmdocent Constant Hoogenbosch garant voor vier avonden rond de thema’s Film en eten, Film en kunst, Film en architectuur en Film en natuur. Hoogenbosch bespreekt de thema’s aan de hand van sprekende voorbeelden uit films en bekijkt de onderwerpen in een breed cultuurhistorisch kader.

LES 2: FILM EN KUNST, KUNST EN FILM
Er bestaat een interessante relatie tussen film en kunst. Film zelf is een totaalkunst en wordt op zijn beurt beïnvloedt door andere kunsten en kunstvormen. In deze lezing kijken we naar film als kunstvorm, naar kunstzinnige films en hoe een regisseur kunstelementen kan inzetten voor een film: zo heeft regisseur Tom Tykwer voor zijn film Perfume (2006) goed gekeken naar de schilderijen van Caravaggio en verwerkt regisseur Julie Taymor graag andere kunstvormen in haar films, zoals de schilderijen van Frida Kahlo in de film Frida (2002) en theatermaskers in de film Across the Universe (2007). Maar we kijken ook naar de rol van kunstenaars en hun bijdragen aan de film, zoals Andy Warhol, Salvador Dalí en Luis Buñuel.

SUMMER SCHOOL OVERZICHT
Woensdag 3 juli – Film en eten, eet smakelijk
Woensdag 10 juli – Film en kunst, kunst en film
Woensdag 24 juli – Film en architectuur
Woensdag 31 juli – Film en natuur

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden