sluit

Cursus Summer School – Film en natuur

Film
Cursus

In Film en natuur bespreekt filmdocent Constant Hoogenbosch het thema natuur in film. Dit is de laatste editie van de cursusreeks Summer School, waarin Constant op vier avonden verschillende thema’s rondom film behandelt; eten, kunst, architectuur en natuur.

De zomer komt eraan. Wordt het zon, zee, terras of wordt het de filmkennis bijspijkeren in de vier speciale Summer School masterclasses? In de maand juli staat filmdocent Constant Hoogenbosch garant voor vier avonden rond de thema’s Film en eten, Film en kunst, kunst en film, Film en architectuur en Film en natuur. Hoogenbosch bespreekt de thema’s aan de hand van sprekende voorbeelden uit films en bekijkt de onderwerpen in een breed cultuurhistorisch kader.

LES 4: FILM EN NATUUR
De ons omringende natuur speelt bewust of onbewust een belangrijke rol in ons leven. Dat geldt ook voor filmmakers. De natuur kan een setting zijn, een karakter in het verhaal vormen of op symbolische wijze een extra laag toevoegen aan de film. Van een romantische, lieflijke benadering tot een ruige, mensonvriendelijke wildernis. Ook in film is de natuur vriend en vijand van de mens. Constant Hoogenbosch neemt je mee op een wandeling door de filmnatuur met natuurlijk prachtige voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan films als The Revenant met Leonardo DiCaprio, Walkabout van Nicolas Roeg waarin de Australische outback een genadeloze rol speelt, maar ook de toekomst idylle van The Time Machine waarin de natuur wordt voorgesteld als een Hof van Eden, de balans tussen paradijs en wildernis in Into the Wild en de wijze waarop Lars von Trier de natuur als bron van het kwaad ziet in Antichrist.

SUMMER SCHOOL OVERZICHT
Woensdag 3 juli – Film en eten, eet smakelijk
Woensdag 10 juli – Film en kunst, kunst en film
Woensdag 24 juli – Film en architectuur
Woensdag 31 juli – Film en natuur

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden