sluit

Darkest Hour

Film

Winston Churchill is nog maar net benoemd tot premier van het Verenigd Koninkrijk wanneer hij voor de zwaarste beslissing van zijn carrière staat: met de Nazi’s onderhandelen over vrede, of de strijd met ze aangaan.

De koning is sceptisch over de premier, zijn eigen partij spant zich tegen hem samen en het volk staat nog niet achter hem. De film volgt Churchill terwijl hij zijn grootste dieptepunten probeert te overwinnen. Hij zal snel het land achter zich moeten krijgen om de wereldgeschiedenis te veranderen.

De sigaren-rokende Winston Churchill wordt meesterlijk vertolkt door Gary Oldman (Tinker Tailor Soldier Spy). Oldman rookte tijdens de productie maar liefst $30.000 aan sigaren op. De regie is handen van Joe Wright (Atonement). Met verdere rollen voor Kristin Scott Thomas (Only God Forgives), Ben Mendelsohn (Animal Kindom) en Lilly James (Cinderella). Gary Oldman is voor zijn rol genomineerd voor een Golden Globe.

Awards
Gary Oldman mocht voor zijn acteerprestatie een Golden Globe en een Critics Choice Award in ontvangst nemen. Daarnaast is de film genomineerd voor zes Oscars, waaronder voor beste film en, hoe kan het ook anders, beste acteur.

  • De vlijmscherpe dialogen zijn een genot en het uitstekende acteerwerk maakt van Darkest Hour een meeslepende film.
    De Volkskrant
  • De cinematografie (is) consistent indrukwekkend, het make up werk evenzo, het montagewerk strak en doet de sterke cast er alles aan om Gary Oldman te ondersteunen.
    Filmtotaal
  • Darkest Hour is een film geworden die boeit en imponeert...
    Filmvandaag

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden