sluit

Das Mädchen und die Spinne

Film
Picl

Een betoverende, tragikomische, sensuele film, waarin een jonge vrouw verhuist en een emotionele rollercoaster veroorzaakt.

Mara helpt Lisa verhuizen. Ze verlaat het gezamenlijke hippe huis en gaat op zichzelf wonen. Iedereen komt meehelpen.

Maar terwijl ze vrolijk in de weer lijken met het verplaatsen van dozen en schilderen van muren, zindert het onder de oppervlakte. Mara trekt een spoor van kleine catastrofes door het nieuwe appartement van Lisa. De aardige klusjesman wordt door de jonge vrouwen doorgegeven als een seksspeeltje. Er worden geheime glimlachjes uitgewisseld en de onderlinge gesprekken waarin onzekerheden op fascinerende wijze worden gecamoufleerd nemen bizarre wendingen.

De tweeling regisseurs Ramon en Silvan hebben een volkomen eigen filmtaal ontwikkeld. Ze laten de kleuren van het scherm afspatten. Een heel mooie en pure film, maar ook irritant, net zo’n satijnen stofje dat begint te rafelen en waar je dan aan blijft trekken totdat je het helemaal stuk maakt.

  • De Zwitserse tweelingbroers Ramon en Silvan Zürcher zijn talenten om in de gaten te houden, hun fijngesponnen groepsportret van een groep millennials die worstelen met verleiding, verlating en verraad is verrukkelijk en vervreemdend.
    NRC
  • Intrigerend, voor wie zich openstelt.
    Volkskrant
  • Het moet gezegd worden: Das Mädchen und die Spinne is een elegante film. De zorgvuldige kadrering, het fraaie kleurgebruik - er gaat een merkwaardige sereniteit vanuit.
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?