sluit

Das Vorspiel

Film

In Das Vorspiel neemt vioollerares Anna een leerling onder haar hoede, ze zet hiermee haar relatie met haar man en zoon op het spel. Das Vorspiel is een Duitse drama van filmmaker Ina Weisse.

Veertiger Anna (Nina Hoss) is vioollerares en woont in Berlijn samen met haar man Philippe (Simon Akbarian) en haar puberzoon Jonas. Anna is veeleisend maar ook erg wispelturig van karakter. Tegen alle adviezen in neemt ze leerling Alexander onder haar hoede om hem klaar te stomen voor een belangrijk examen. Daarbij laat ze haar zoon Jonas links liggen, die ook met problemen worstelt. Door haar extreme focus op het klaarstomen van Alexander dreigt ze het contact met haar eigen gezin te verliezen, met alle gevolgen van dien.

Das Vorspiel van regisseur Ina Weisse, ook wel bekend van Das Einde einer Nacht, ging in 2019 in première op het Toronto International Festival. Met name actrice Nina Hoss blinkt uit als de wispelturige Anna, hiervoor ontving ze dan ook de Silver Shell voor beste actrice op het Filmfestival van San Sebastian.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden