sluit

De Acht Bergen

Film

De Acht Bergen / Le Otto Montagne van het Belgische regieduo Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De helaasheid der dingen) is gebaseerd op de internationale bestseller van Paolo Cognetti.

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Shots als veredelde ansichtkaarten

Elke natuurliefhebber kan zich klaarmaken voor 2,5 uur genieten tijdens De Acht Bergen. Het glooiende Noord-Italiaanse berglandschap staat centraal in de film, met korte shots van het dichtbevolkte Turijn en korte uitstapjes naar Nepal. Maar centraal staat de vriendschap die opbloeit tussen jonge Pietro en Bruno.

Benieuwd naar de visie van Vlaamse regisseurs Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen? VPRO vertoonde recent een interview met het regisseursduo op het filmfestival in Cannes. Klik hier om het interview te bekijken.

Winnaar van de Juryprijs in Cannes en genomineerd voor een Gouden Palm.

 

 • Intiem en meeslepend winterepos
  de Volkskrant
 • Melancholiek, bedachtzaam en ingetogen
  VPRO Cinema
 • Voelt als meditatieve bergwandeling
  NRC
 • Rich, beautiful and inexpressibly sad
  The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?