sluit

De Beroemde bereninvasie van Sicilië

Film
Junior
Picl

De fantasierijke en stoere animatiefilm De Beroemde bereninvasie van Sicilië gaat over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen. De Beroemde bereninvasie van Sicilië is nu bij ons te zien.

Lang geleden verdween Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt Koning Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt. Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen.

De Beroemde bereninvasie van Sicilië werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival in de sectie Un Certain Regard en voor het kinderfilmfestival Cinekid. De film is gebaseerd op het boek van Dino Buzzati, waar Regisseur Lorenzo Mattotti een spannende avontuur en een visueel spektakel van maakte.

  • Een kleurrijke allegorie over macht, moed en trouw
    VPRO Cinema
  • Een sprookje ontwikkelt zich tot koningsdrama
    NRC
  • Een bijzondere film door visueel memorabele momenten
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?