sluit

De Club van Lelijke Kinderen

Film
Junior

De club van lelijke kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts onder regie van Jonathan Elbers. Vanaf donderdag 9 oktober te zien.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op een speciaal schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten, omdat hij volgens president Isimo te lelijk is. Op deze manier wil Isimo het land ‘opschonen’. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

De klassieker van Koos Meinderts is al ruim 20 jaar in druk. Regisseur Jonathan Elbers maakte ook al de korte verfilming van het boek. De korte film-versie was het afstudeerproject van Elbers, met een ware sterrencast met onder meer Roeland Fernhout, Cas Jansen, Theo Maassen, Katja Schuurman, Joep Sertons en Maarten Wansink.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?